Välkommen!

Havspaddlarnas blå band – En resa om cirka 60 dagar och 230 mil längs Sveriges kust. En färd i kajak från Svinesund vid den Norsksvenska gränsen i väst till Haparanda och den Svenskfinska gränsen i norr. En utmaning där cirka 40 % av de påbörjade försöken aldrig slutförs… Jag tar detta faktum som ett tecken på att det är ett tufft äventyr. Går det att njuta av en sådan resa? Jag tänker försöka!

Jag har gjort åtskilliga resor världen över men känner fortfarande att jag har mycket kvar att upptäcka här hemma. Jag har bestämt mig för att i sommar upptäcka den svenska kusten genom att paddla Havspaddlarnas blå band. Jag vill se mer av det svenska landskapet, uppleva havsbandets djur- och naturliv och jag vill njuta av en lång svensk sommar. Många nätter kommer jag att sova i tält på kobbar och stränder men för att göra färden lite mer komfortabel kommer jag när det finns möjlighet att bo på till Svenska turistföreningen anslutna vandrarhem. Längs sträckan från Svinesund till Haparanda har jag räknat ut att det finns ett 30-tal STF-anläggningar som skulle kunna vara lämpliga för övernattning om man kommer med kajak, och med ett sådant nät av övernattningsmöjligheter borde resan kunna bli riktigt fin. Jag kommer att ta alla chanser jag kan få att sätta lite extra guldkant på tillvaron och ser fram emot att få bryta av färden med att då och då krypa ner i en bäddad säng, ta ett bastubad eller att njuta av en ordentlig frukost. Resan kommer inte att handla om att jaga dagar för att klara av sträckan så snabbt som möjligt, den här gången är det inte den upplevelsen som jag är ute efter. Jag vill ha tid att stanna upp, att bada, fotografera och att prata med folk jag träffar, jag vill njuta!

Följ min resa här på bloggen. Min ambition är att när färden börjar dagligen komma med nya uppdateringar och berätta om mina upplevelser. Jag kommer även att försöka lägga upp bilder varje dag för att på så sätt ge er en inblick i hur jag har det. Jag planerar att starta min färd den 5 juni 2011.

Kika gärna runt och låt dig inspireras. Jag hoppas att jag får träffa några av er där ute i sommar!

/Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: