Upplägg

Jag kommer att genomföra paddlingen i enlighet med de gällande reglerna för Havspaddlarnas blå band. Dessa regler säger bland annat att:

Färden skall ske i enmanskajak som långfärd, d.v.s. all utrustning jämte proviant, kartor och/eller sjökort skall medföras ombord av paddlaren själv. Byte av kajak eller rendezvous med följebil eller dylikt för komplettering eller avlastning är inte tillåtet.

Eventuella reparationer skall göras av paddlaren själv. Skulle skador av sådan omfattning uppstå att paddlaren själv inte är kapabel att tillfredsställande reparera dessa återstår för henne/honom att bryta, söka hjälp utifrån och göra omstart i Svinesund eller fortsätta färden utanför HBB.

Införskaffande av proviant under färden skall göras av paddlaren själv. Det är inte tillåtet att vid besök eller sampaddling av anhöriga eller vänner under färden mottaga proviant, avlasta eller komplettera utrustning.

Varje etapp och lägerplats skall noga inritas på karta/sjökort i valfri skala samt bokföras i medförd loggbok.

Färden skall hela sträckan göras i havet utan bärningar. Paddlarens färd i havet skall alltså kunna inritas i ett sammanhängande streck från start till mål.

För framdrivning av kajaken får endast paddel användas.

För komplett regelsammanställning se denna länk.

Mitt mål är inte att försöka göra denna paddling så snabbt som möjligt. Jag förstår att en sådan paddling kan vara mycket belönande på många sätt och vis men det är inte den upplevelsen jag är ute efter den här gången. Jag vill få ut så mycket som möjligt av färden och jag vill känna att jag har tid att stanna till på de ställen som tilltalar mig. Jag räknar med att sträckan kommer att ta mig ungefär 60 dagar. En del av de dagarna, dem med regn och motvind, kommer det säkert kännas lite tyngre. Dessa dagar kommer jag behöva ditt stöd så följ mig här på bloggen!

/Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: