Mer om mig

Efter att de senaste åren haft vanliga semestrar om 3-5 veckor på sommaren har jag i år sett till att få lite extra lång ledighet och jag tänkte försöka utnyttja den tiden till att göra ett litet äventyr här hemma i Sverige. Tanken är att jag ska paddla Havspaddlarnas blå band. Jag har alltid lockats av extrema resor, jag har en stor kärlek till det svenska landskapet och kusterna men tyvärr har jag inte haft möjlighet att tillbringa så mycket tid i detta landskap som jag skulle önska.

Jag har under de senaste åren tillsammans med vänner genomfört några kortare turer med kajak i Stockholm skärgård och jag har alltid lämnat dessa turer med ett sug efter mer. Det är en riktigt fin känsla att för egen kraft sakta glida fram ett par decimeter ovanför vattenytan. Med kajak kommer man åt områden i skärgården där man inte skulle ge sig in med båt och det ger i sin tur kajakpaddlaren möjlighet att exklusivt och ostört få uppleva djur och natur. Jag har ett stort fotointresse och jag hoppas så klart att den här färden ska resultera i en mängd fantastiska bilder, på allt ifrån fina vandrarhem, människor som jag möter längs vägen, djur och landskap.

Utöver mina turer i Stockholms skärgård har jag  under en helg  i Ljusdal även provat på forspaddling. Trots att jag under denna helg lyckades få grepp om tekniken för en eskimåsväng så måste jag nog ändå ses som en nybörjare när det gäller kajak. Den här bloggen är inte skriven av en person som vuxit upp i en kajak, kan alla knep eller är en mästare i teknik. Ni som följer bloggen kommer förmodligen få se mig växa in i min roll som havspaddlare och på så sätt hoppas jag kunna inspirera  och bidra till att ni på egen hand ger er ut för att prova på paddling eller något annat äventyr som ni är sugna på.

Jag har besökt närmare 50 länder världen över och när man reser så öppnas sinnena för hur mycket det finns att uppleva där ute. Förhoppningsvis ska den här resan lyfta fram att det finns mycket att se och göra även här hemma, precis runt knuten. Jag hoppas kunna förmedla en känsla av att man inte behöver resa särskilt långt för att få nya intryck och upplevelser. Följ mig här på bloggen och låt mig gärna veta om jag lyckas!

/Peter

Peter Svanberg kajak kayak paddling havspaddlarnas blå band HBB

5 svar to “Mer om mig”

 1. Katarina Moberg Says:

  Hej!
  Kul att vi lyckades träffa dig utanför ”Sackis”(Sackholmarna). Tittar till din blogg lite då och då.
  Fråga, laddar du PC’n / Mobil med solcell-adapter ? Funkar det bra?
  Eller använder du endats el, då det bjuds….
  Fukt och elektronik brukar inte inte trivas ihop, men det finns väl knep för allt. Hoppas du får en fortsatt bra paddling.
  Hälsningar Katarina

  • Peter Says:

   Jag har en solcellspanel med mig men jag har inte fått det att fungera särskilt bra så jag laddar när jag är i land. Min laptop har bra batteritid så det har ännu så länge fungerat helt ok. Har laddat när jag varit på vandrarhemmen, campingar och två gånger på restaurang. Antar att det kan bli lite jobbigare norröver men det löser sig.

   Kul att paddla på dig där ute! Ha en fin sommar!
   /Peter

 2. Therese Iversen Says:

  Nej vad läckert! Jag råkade läsa en notis i Norrtälje tidning om att du precis paddlat förbi Barnens ö i dagarna (mina hemtrakter) och blev nyfiken… är själv en äventyrsmänniska men har mest fått utlopp för detta under många års backpacking utomlands och kunde direkt identifiera mig med det du skrivit om att vilja upptäcka mer av Sverige och då gärna kustbandet. Blå bandet hamnade genast på min ”Att göra” lista i framtiden. Jag kommer definitivt att följa din blogg framöver och paddlar du förbi Norrtäljetrakten igen bjuder jag gärna på en fika och pratar en stund om du har tid och lust! Lycka till på färden! Hälsningar Therese Iversen (finns på Facebook)

  • Peter Says:

   Härligt! Den här bloggen är tänkt att inspirera och nu verkar det ju som att jag lyckats, kul! Det är bara att du hör av dig om du tror att jag kan hjälpa dig med den to-do-listan och jag gör det samma när jag har vägarna förbi Norrtälje.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: