Bakgrund

Priset Havspaddlarnas blå band instiftades av Jim Danielsson 1990. Jim blev sedermera 1991 förste godkända paddlare men färden har sedan dess fullbordats 134 gånger. I genomsnitt har erövringarna tagit 58 dagar och den genomsnittligt paddlade distansen uppgår till 230 mil, vilket ger ett snitt om cirka 4 mil per dag.

När en kollega lånade mig boken ”148 Dagar i havskajak” av Jim Danielsson tändes en tanke inom mig att även jag kanske skulle kunna göra något liknande. I boken beskriver han ett av sina paddlingsäventyr längs de Skandinaviska kusterna och i min research kring denna resa och Havspaddlarnas blå band hamnade jag av en slump på Svenska turistföreningens webbsida och en blogg om det Vita bandet (läs mer om David och Fredriks äventyr under reseberättelser här på STF). Det var först ett par månader senare som jag reflekterade över att det skulle vara riktigt kul att få göra något liknande, även jag i samarbete med STF. I STFs verksamhet i Sverige finns utöver de tio fjällstationerna och de 43 fjällstugorna 320 vandrarhem och det gick ganska snabbt för mig att genom deras webbsida ta reda på att ett 30-tal av dessa vandrarhem skulle vara lämpliga för övernattningar om man kommer med kajak.

Efter det var bollen i rullning. Även om jag fortfarande inte ens ägde en kajak så kände jag att det här var något som jag måste göra. Färden mot Svinesund och Haparanda hade börjat!

/Peter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: